Arbre Voyageur Hotel

Architect : OP-EN

« Devant un miroir d'acier inoxydable, les lamelles en aluminium anodisé habillent l'édifice en l'animant de jeux de lumière rythmés par les rayons du soleil. Le profil du bâtiment se distingue par un mur de verre où se déploie judicieusement l'escalier de secours. » Gontran DUFOUR Architecte cogérant

Project details

This reconversion project of the former Polish Consulate into a 4**** hotel with 49 rooms is located in the heart of downtown Lille between oldw Lille and the Euralille business district. Thus, the existing emblematic profile is preserved and a new treated gable of printed glass will be redesigned and will support the sign. The principal façade on Carnot Boulevard is composed of vertical anodized aluminium and glossy stainless steel blades. This intervention resembles contemporary projects in the business district as it integrates the use of horizontality and verticality of the surrounding architecture.